Cinc cercadors segurs per a nens

26 de febrer de 2018 by in category Internet tagged as with 0 and 2
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Internet > Cinc cercadors segurs per a nens

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, el 92,4% dels menors utilitza l’ordinador i el 95,1% té accés a internet, de manera que gestionar la informació que poden aconseguir a cop de clic és més important que mai. El navegador més popular al nostre país és Google, però no és l’únic que permet visualitzar resultats de cerca de manera segura. Cada vegada hi ha més opcions com Kiddle pensades específicament per a nens.

Kiddle ofereix resultats adaptats per als menors des de principis de l’any 2016. Per potenciar la seva fiabilitat convé centrar-se en les tres primeres pàgines de resultats, però també disposa d’imatges per fer més senzilles les recerques dels nens. Compta amb un filtre de paraules malsonants per evitar resultats inesperats però no emmagatzema els registres de cerques que el nen faci a Internet, el que facilita la seva privacitat.

Una altra opció amigable amb els nens és Bunis, que utilitza els filtres de seguretat de Google. La seva àmplia base de dades amb milers de paraules no permeses evita que els petits trobin continguts inapropiats però, a més, disposa d’un triple filtre que exclou les pàgines marcades com inapropiades. Aquestes mai apareixeran entre els resultats de Bunis. Zoodles és un navegador web dissenyat per als menors que inclou jocs i activitats educatives. El seu accés és gratuït tot i que també compta amb una versió de pagament amb més continguts. De moment només està disponible en anglès, però és intuïtiu i senzill d’utilitzar.

D’altra banda, Kidoz és un dels browsers més longeus per a nens, és totalment gratuït i està disponible per a tauletes Android i Apple. Ofereix als pares la possibilitat de moderar el contingut. Altres eines com Kidrocket estan més centrades en l’entorn escolar i inclouen un gran nombre d’activitats. Aquesta està recomanada per a nens a partir de 6 anys ja que els jocs es corresponen amb les tasques que es cursen a l’Educació Primària.

petits enginyers cercadors nens
petits enginyers cercadors kiddle nens
petits enginyers cercadors nens bunis