Les impressions 3D de Petits Enginyers ajuden a persones amb paràlisi cerebral

19 de març de 2018 by in category Impressió 3D tagged as , with 0 and 2
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Impressió 3D > Les impressions 3D de Petits Enginyers ajuden a persones amb paràlisi cerebral

Una iniciativa dels alumnes de l’institut Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, un dels centres en què fan classe els professors de Petits Enginyers, ha acostat una mica més el potencial de les noves tecnologies a les necessitats específiques dels malalts de paràlisi cerebral, unes de les persones que més profit poden treure d’elles, a través de les impressions 3D.

El Projecte Hèlix, impulsat per la fundació Tarragona Smart Mediterranean City, tracta de fer accessibles les noves tecnologies a la població. És per això que una dotzena de joves ha pensat, dissenyat i elaborat eines que milloraran en gran mesura la qualitat de vida dels usuaris amb paràlisi cerebral de l’Associació Provincial La Muntanyeta (APPC) de Tarragona.

Els estudiants van obtenir les peces gràcies a les impressores 3D que ells mateixos van crear durant les classes ofertes per Petits Enginyers, i divendres passat van poder gaudir dels resultats de la primera fase d’aquest projecte en una trobada carregada d’emoció.

Coberts com ara les culleres i forquilles adaptables, un got amb dues nanses fàcils d’agafar o una plataforma perquè els pacients puguin escriure i dibuixar directament sobre un paper sense haver d’utilitzar un ordinador van esdevenir molt útils. Els futurs enginyers van descobrir les necessitats dels usuaris durant les últimes setmanes gràcies a les nombroses visites que van realitzar al centre.

Aquesta unió els ha proporcionat un coneixement mutu, ja que tots tenien alguna cosa que aprendre dels altres, i la fundació Tarragona Smart Mediterranean City presentarà aquest projecte per a l’obtenció de fons europeus que en garanteixin la continuïtat i permetin expandir aquesta iniciativa en un futur. Per la seva banda, els alumnes es van mostrar emocionats i encantats amb la iniciativa. “Que el teu treball permeti a aquestes persones fer alguna cosa que abans no podien fer és una cosa que t’omple el cor”, asseguren.

petits enginyers impressions 3d smart mediterranean city tarragona
petits enginyers projecte helix impressio 3d
petits enginyers impressions 3d smart mediterranean city tarragona