Kids Coding, la programació infantil compleix 50 anys

22 de gener de 2018 by in category Programació tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Kids Coding, la programació infantil compleix 50 anys

La programació va fent anys, i la seva cara més infantil ja porta unes quantes dècades ensenyant als petits a dissenyar els algoritmes i programes del futur. Per ser exactes, han passat 50 anys des de la creació dels primers llenguatges de programació per a nens. Molts vam donar els nostres primers passos a una curta edat amb una petita tortuga que dibuixava línies blanques sobre una pantalla negra als anys vuitanta i els noranta. Aquell llenguatge de programació es deia Logo, però havia nascut molt abans que els ordinadors personals.

Seymour Papert i altres investigadors de l’Institut Tecnològic de Massachusetts van crear Logo als anys 60 amb l’objectiu de que els nens milloressin les seves habilitats científiques i matemàtiques. Van ser uns visionaris a l’hora de comprendre que els ordinadors es convertirien en una poderosa eina per a l’educació, però avui hi ha altres llenguatges més moderns i atractius per a nens com ara Scratch.

És per això que l’equip de Google Doodle, Google Blocky i els investigadors del MIT van celebrar el 50 aniversari de la programació per a nens amb ‘Coding for Carrots‘, un divertit ‘doodle’ que encara pot jugar-se a través d’aquest link. L’objectiu d’aquest joc, que té fins a sis nivells de dificultat, és aconseguir que un conill es mengi una pastanaga, però ha de saltar cubells per recollir-les. El nen ha de guiar l’animal mitjançant ordres i instruccions que simulen el comportament del codi de programació de forma visual.

Els programadors de Google i el MIT van voler retre homenatge a la programació per a nens amb aquest petit joc gratuït que bé pot servir de primer contacte amb aquesta tecnologia als inventors del futur. “Les meves primeres experiències amb els ordinadors em van donar la confiança per poder crear i interactuar amb elles, van influir en la meva carrera professional i em van proporcionar noves formes d’expressar les meves idees i influir en el món que ens envolta”, assenyala Champika Fernando, directora de Comunicacions en Scratch Teamuno i una de les col·laboradores del MIT.

kids coding petits enginyers programació campus
kids coding petits enginyers programació
petits enginyers programació kids coding for carrots