Mirobot , dibuixar aprenent a programar

10 de juliol de 2016 by in category Programació, Robòtica tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Mirobot , dibuixar aprenent a programar

Fins ara, dibuixar bé estava reservat a qui comptava amb aquest talent de manera natural o portava incomptables hores de pràctica amb el compàs. Avui, però, hi ha noves eines com Mirobot que, a més d’acabar amb els dibuixos torts i els gargots, ajuden a comprendre millor els principis bàsics de la computació.

Mirobot és un robot que els nens han d’aprendre a programar perquè dibuixi per ells. Aquest kit suposa un repte des del principi, i és que arriba desmuntat a casa per ser construir per un mateix. No és complicat, no cal cap eina especial, tan sols amb afegir quatre piles AA i connectar-lo a la xarxa wifi estarà llest per a funcionar.

Per donar-li instruccions n’hi ha prou amb instal·lar alguna de les apps de codi obert per a tablet disponibles a la seva pàgina web o simplement a través de la mateixa finestra del navegador. Aviat Mirobot estarà lliscant sobre el paper dibuixant el que els petits desitgin i en el color que més els hi agradi: la tinta que fa servir és la del bolígraf, retolador o llapis que es decideixi inserir.

A més de donar-se-li bé el dibuix tècnic, aquest simpàtic robot també és capaç de seguir línies dibuixades a terra i detectar obstacles per tal de no estavellar-s’hi, però la major de les seves avantatges és que fa visibles de forma inmediata els resultats de programar un robot. Per als nens és molt gratificant veure com els seus esforços es tradueixen a colorits dibuixos davant els seus ulls, i això els motiva a seguir superant-se a si mateixos.

Els beneficis de la programació tangible gaudeixen cada vegada de més popularitat i Google també ha volgut sumar-se a aquestes iniciatives. Per a això ha desenvolupat Google Blocks Project, un sistema de mòduls electrònics amb interruptors que es connecten entre si per emetre instruccions a dispositius com Mirobot amb els que estiguin connectats. Mesurar la temperatura d’una bombeta o compondre música són algunes de les seves possibilitats, però de ben segur que els nens, amb el seu enginy, n’en troben moltes més.

Mirobot robot wifi DIY nens
Mirobot robot wifi DIY nens

PETITS ENGINYERS | ORGULLOSOS DEL NOSTRE PETIT PROJECTE DIY | PETITSENGINYERS.COM