El mussol ‘Luka Owl’ llegeix històries als nens

19 de febrer de 2018 by in category Llibres, Robòtica tagged as , with 0 and 1
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Llibres > El mussol ‘Luka Owl’ llegeix històries als nens

Fomentar l’amor per la lectura entre els nens és una tasca tan senzilla com llegir-los el màxim possible i, sobretot, fer que ens vegin llegir. No obstant això, de vegades no disposem de tot el temps que voldríem per llegir contes amb ells o ens agradaria poder llegir en altres idiomes que encara no dominem. És per això que el robot Luka Owl neix amb l’objectiu d’ajudar els pares de tot el món a ensenyar a llegir als seus fills.

Capaç de llegir i reciten llibres de forma autònoma, Luka Owl identifica les paraules de les pàgines gràcies a les càmeres dels seus ulls. Aquest graciós mussol està destinat a nens d’entre dos i vuit anys. Luka repeteix les frases perquè els petits aprenguin a pronunciar cada paraula i, tot i que el seu propòsit no és substituir la important tasca dels pares, pot ser útil per als futurs amants de la lectura que vulguin seguir millorant pel seu compte.

“Mai podríem superar el moment en què els pares llegeixen una història als seus fills abans d’anar a dormir”, ha admès Jiawei Gu, el responsable de l’empresa que fabrica Luka Owl. De moment aquest mussol pot llegir un total de 50.000 contes inclosos a la base de dades de la companyia. És possible que el preferit del petit de la casa falti, però amb tal varietat de títols serà difícil que s’avorreixi.

Aquest animalet és tan intel·ligent que fins i tot pot animar als nens a que s’en vagin al llit després d’haver llegit una història. El període comprès entre els dos i els sis anys és vital per al desenvolupament de les seves habilitats lectores i expressives, i la demo de Luka Owl utilitza una veu molt natural per llegir (almenys, en anglès). Luka ja està a la venda a la Xina i una nova versió millorada començarà a distribuir-se als Estats Units aquest mes de març a un preu de 150 dòlars.

luka owl petits enginyers llegir
luka owl petits enginyers