Els objectes hologràfics arriben a casa amb Merge Cube

5 de febrer de 2018 by in category Realitat augmentada tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Realitat augmentada > Els objectes hologràfics arriben a casa amb Merge Cube

Als anys setanta semblaven alguna cosa digna d’aparèixer a ‘Star Wars’, però els hologrames ja són una realitat que podem gaudir a les nostres cases. De fet, fins i tot els més petits de la casa seran capaços d’utilitzar-los gràcies a invents com Merge Cube, la joguina hologràfica que permet sostenir i interactuar amb objectes 3D a través de la realitat augmentada. Sona a ciència ficció, però té un preu assequible de tot just 15 dòlars i és compatible amb iOS i Android. Però, com funciona?

Per començar aquest cub necessita unes ulleres de realitat virtual, ja siguin d’última generació o les de cartró que poden trobar-se per 3 euros a qualsevol botiga d’informàtica. Un cop s’està amb les ulleres posades i el cub a la mà, començarà l’aventura. Merge Cube porta dotzenes de jocs i experiències en el seu interior, i els nens podran construir mons, explorar el cervell humà, jugar amb aliens i fins i tot visitar l’estranger gràcies al poder resultant de combinar la realitat augmentada amb la virtual.

I per si el contingut es queda curt, Merge Cube ha llançat el portal Merge Miniverse, on trobar tant productes com altres apps, vídeos en 360 graus i tot tipus de jocs didàctics. “Que un nen agafi un objecte i el vegi convertir-se en alguna cosa diferent al palmell de la mà és màgic”, afirma Chad Lee, director executiu de React VRX, un dels estudis de realitat virtual que col·laboren amb Merge Cube.

La mala notícia és que, de moment, Merge Cube només està disponible a Estats Units. Allà tenen l’opció de comprar-ho per separat o junt a unes ulleres de realitat virtual per un preu final de 60 dòlars. Està per veure quan es comercialitzarà a Europa, però aquest cub que cap al palmell de la mà és un accessori per revolucionar la realitat virtual tal com la coneixem.

petits enginyers merge cube realitat augmentada
merge cube hologrames petits enginyers