‘Tots som científics’ contra el càncer infantil

5 de març de 2018 by in category Ciència tagged as , with 0 and 2
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Ciència > ‘Tots som científics’ contra el càncer infantil

Fer experiments en família, explicar als nens els fonaments de la ciència i què hi ha darrere de cada reacció i ser solidari al mateix temps és possible. Així ho demostra ‘Tots som científics’, el llibre elaborat per un equip de Voluntarios Telefónica i l’associació Apadrina la Ciencia. Aquest projecte pretén fomentar la vocació científica i les ganes d’explorar el món entre els nens de 7 a 14 anys però, a més, ‘Tots som científics’ ajuda a col·laborar en la lluita contra el càncer infantil a través de la investigació.

La investigadora, il·lustradora i escriptora de contes infantils Maria José Rodríguez va escriure el text i es va assegurar de que els exemples i les explicacions fossin adequades per als nens. Els protagonistes Alicia i Bastian guiaran als petits per les seves històries. La resta del llibre elaborat per aquest grup de 75 voluntaris que es va encarregar dels experiments, les fotos, la maquetació i les il·lustracions.

Qüestions com la microscòpia, l’acústica, la genètica i els bacteris que portem a sobre deixaran de ser secrets per a ells. I tots els experiments poden fer-se amb pares, amics o monitors i materials que tenim a casa. Cadascun dels seus 11 capítols conté una petita història per enganxar als nens i ha estat degudament supervisat per un científic del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Aquest llibre de 78 pàgines està a la venda a un cost de 9,99 euros i la seva recaptació íntegra està destinada a l’Associació Pau Ugarte (APU), dedicada a la lluita contra el càncer infantil des de 2010. La venda de 3.500 exemplars ja ha aportat 60.000 euros a la causa en les seves tres primeres edicions, el que es tradueix en un any d’investigació del virus oncolític per l’osteosarcoma a la Clínica Universitat de Navarra, un dels 22 projectes que APU recolza en l’actualitat.

petits enginyers tots soms cientifics
petits enginyers tots som científics