Una jove de 16 anys descobreix com acabar amb la sequera amb taronges

20 de novembre de 2017 by in category General tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > Una jove de 16 anys descobreix com acabar amb la sequera amb taronges

Kiara Nirghin només té 16 anys, però podria haver trobat la solució a un dels majors problemes als quals s’enfronta la humanitat. Aquesta sud-africana coneix de primera mà el mal que una sequera pot fer-li al seu país i ha inventat un remei per combatre l’escassetat d’aigua de forma senzilla, únicament amb fruites que podem trobar a casa. El seu enginy li ha valgut els 50.000 dòlars del primer premi del Google Science Fair ‘Community Impact Award’ africà, però aviat podria atorgar-li majors satisfaccions.

Sud-àfrica pateix la seva pitjor sequera des de fa 45 anys, i els cultius perillen per la falta d’aigua arreu de tot el país. Però Nirghin, aficionada a la química i la ciència aplicada a la cuina -quan cuinem es produeixen desenes de reaccions químiques que canvien l’estat dels aliments-, ha sabut aprofitar tot el potencial de les pells de taronja que habitualment acaben a les escombraries. Només cal assecar-les al sol al costat de pells d’alvocat per obtenir un increïble producte superabsorbent capaç de retenir 300 vegades el seu pes en aigua. En col·locar-lo al costat de les arrels dels arbres allibera l’aigua lentament, com si es tractés d’un sistema de reg per degoteig.

Aquestes fruites i vegetals són productes de fabricació sostenible, i les seves pells deixalles naturals amb un cost mínim. Totalment biodegradables, abonen la terra amb nutrients i, gràcies a la idea d’Nirghin, podrien ajudar a mantenir la terra humida i millorar el creixement dels cultius sense proveïments regulars d’aigua. Fins ara els agricultors sud-africans han pal·liat la sequera amb agents químics nocius i costosos, però la clau es trobava en als seus fruiters. L’única cosa que Kiara fa servir per crear aquest compost és temps i energia i, a més, es redueixen els residus a l’hora de produir suc. No hi ha cap recepta màgica.

petits enginyers sequera taronja
petits enginyers acabar amb la sequera amb taronges
acabar amb la sequera amb taronges petits enginyers

PETITS ENGINYERS | ORGULLOSOS DEL NOSTRE PETIT PROJECTE DIY | PETITSENGINYERS.COM