Activitats

FIRST LEGO LEAGUE

FIRST LEGO League (FLL) és un torneig que desafia a joves de 10 a 16 anys amb una temàtica del món real. Mitjançant la resolució del desafiament els joves s’entusiasmen amb la ciència i la tecnologia.

El Repte First Lego League

Cada any FLL convida als equips a descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia proposant un nou desafiament relacionat amb algun tema o problemàtica actual, que té tres parts:

Projecte científic
Els equips han de realitzar un treball de recerca en el qual aportin una solució innovadora a un problema real relacionat amb el tema proposat i compartir les seves experiències amb una presentació.

Disseny i programació d’un robot
Els equips han de dissenyar, construir i programar robots utilitzant LEGO ® MINDSTORMS ®. Aquests robots han de superar una sèrie de missions de manera autònoma en un tauler de joc tematitzat. Cada prova té una puntuació determinada i es tracta d’aconseguir el major nombre de punts en 2’30”.

Valors FIRST LEGO League
Els equips han de demostrar com han integrat els Valors FLL (inclusió, descobriment, coopertició, respecte, treball en equip), la pedra angular del programa FLL i els que ho distingeixen d’altres programes del seu tipus. En adoptar aquests valors, els participants aprenen que la competència amistosa i benefici mutu no són objectius diferents, i que el respecte als altres és la base del treball en equip.

Participa a la FLL amb Petits Enginyers

Si ets estudiant del següents col·legis i instituts i tens ganes de participar a la FLL només t’has de posar en contacte amb el teu professor o bé parlar amb en Vasil i l’Adrián i us explicarem com i quan fer la inscripció al torneig.

 Escola Vedruna Sagrat Cor (Tarragona)

 Escola la Vitxeta (Reus)

 

Apunta ara a la teva escola a la FLL
El paper de l'entrenador de Petits Enginyers

L’entrenador organitza i gestiona l’equip. És el contacte entre l’equip i l’organització de FLL a través del correu electrònic. Treballa amb l’equip per preparar el repte i els acompanya el dia del torneig. És un factor essencial per a l’equip. Contacta amb famílies, voluntaris o experts que puguin donar suport a l’equip, per exemple especialistes en la temàtica del repte.

 Motiva i entusiasma l’equip

 Prepara i forma el grup

Gestiona el temps de l’equip i del projecte

 Gestiona el objectius del grup

Apunta't ara a la FLL amb l'equip de Petits Enginyers de la teva escola

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Col·laborem amb diferents escoles, instituts i centres de formació de Catalunya duent a terme un taller de Noves Tecnologies per a nens i joves durant el curs escolar. De mica en mica els nostres makers aniran aprenent com funciona el món de la impressió 3D, robòtica, Realitat Virtual, videojocs, etc.

A més a més, tindran l’oportunitat de participar en la competició de robòtica educacional més important del món, la First Lego® League*, en la qual hauran de treballar en equip per investigar i resoldre reptes del món real.

Volem que adquereixin hàbits i valors tot potenciant la convivència i la relación entre ells. Afavorim el concepte de joguina col·lectiva i aprenem a valorar i respectar els companys i l’entorn. Fomentar la tasca per equips evitant la competència.

A partir de 7 anys pot ser Petit Enginyer!

Continguts

Coneixement avançat d’eines tecnològiques
Circuits electrònics i el seu funcionament
Sistema de control i els seus components
Llenguatges de programació

Habilitats

Aprendre a aprendre
Autonomia i iniciativa personal
Matemàtiques i comunicació
Competències digitals bàsiques

TALLERS DE CIÈNCIA I TECNOLOGIA

Realitzem tallers de robòtica, impressio 3D, electrònica, ciència i videojocs a tallers de coworking i centres cívics de Tarragona, Reus i la Selva del Camp oberts a nens i joves que és vulguin iniciar en el món maker.

Vols participar en una carrera robòtica, vols jugar a futbol amb robots?  No ho dubtis, amb Petits Enginyers trobaràs la teva activitat feta a mida!

Si vols inscriure’t només has d’accedir a la web d’aquests espais i centres cívics.

Robòtica

 Carrera Robòtica

 Futbol

Triatló

 Sumo

 

Impressió 3D
Electrònica

 Domòtica

 Smart Cities

✓ Medi Ambient

 

Ciència

 Química

 Cohet

Biotecnologia

TIC

 Videojocs

 Animació