Aibo, el primer robot que sembla un gos de veritat

12 de febrer de 2018 by in category Robòtica tagged as with 0 and 3
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Robòtica > Aibo, el primer robot que sembla un gos de veritat

La robòtica ha avançat a passos de gegant durant els últims anys. Si els nens dels noranta somiàvem amb jugar amb un robot Emilio i que ens perseguís amb la seva safata, avui en dia els petits enginyers assisteixen a creacions tan sorprenents com la nova versió del robot domèstic Aibo. Sony va crear a aquest can digital el 1999 però, 19 anys després, l’autòmat s’assembla més que mai a un gos de veritat.

Fins a 30 persones tenen ja un d’aquests gossos-robot com a mascota. Els van rebre durant una cerimònia a la seu de Sony a Tòquio. Els seus sensors, la càmera situada al seu nas i els seus ulls fets amb pantalles OLED aconsegueixen que els moviments i expressions d’aquesta màquina la facin semblar un gos fins al punt que els veritables animals queden sorpresos per la seva presència. Borda, mou la cua amb energia, recull objectes i se’ls retorna als humans. Sembla un més del ramat, però el seu secret és la intel·ligència artificial.

Demana carantoines als seus amos, aprèn noves paraules i gestos, és capaç d’entendre ordres i respon gràcies a un sistema d’intel·ligència artificial en el núvol. Segons l’empresa japonesa això atorga a cada gos una personalitat única. Això sí, aquesta característica té un cost addicional: els usuaris han de pagar cada tres anys perquè els records del gos es conservin.

De moment el gos només es comercialitza al Japó, encara que Sony no descarta posar-lo a la venda internacionalment. Això sí, tenint en compte que hi ha un munt de gossos de veritat que encara esperen ser adoptats per poder tenir una llar, cal preguntar-se si val la pena comprar un Aibo per 1.480 euros. A Aibo caldrà endollar-lo a la llum, però una mascota de veritat pot ensenyar molt més sobre respecte i responsabilitat als nens.

petits enginyers robot gos aibo
aibo gos robot petits enginyers