Aprèn a configurar el control parental d’Android

11 de setembre de 2017 by in category Apps tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Apps > Aprèn a configurar el control parental d’Android

Si tens por de que el teu petit de dos anys compri una furgoneta a un desballestament per accident a través d’eBay mentre fa servir el teu telèfon, aprendre a activar el control parental del teu terminal Android et proporcionarà la seguretat que necessites. Afegir un nou usuari per als nens o configurar Google Play correctament els permetrà navegar per Internet sense cap perill i accedir a centenars de pàgines web de contingut útil.

Els que disposin del sistema operatiu Android 5.0 o superior -les versions Lollipop, Marshmallow, Nougat i Oreo– tenen l’opció de crear diversos usuaris al mateix telèfon, el que podria ser una solució. Només cal dirigir-se a Configuració -> Usuaris prement la icona de l’usuari a la barra de notificacions. A ‘Més opcions’ es pot seleccionar quins usuaris tindran accés al terminal i restringir trucades i missatges.

Cadascú pot fer servir un codi PIN diferent, el que evitaria que els menors accedissin a un compte amb tots els privilegis. Els que per contra tinguin un mòbil de la versió KitKat o inferior poden restringir alguns apartats del dispositiu gràcies a algunes aplicacions de control parental com Kids Place que hauran de descarregar-se o protegir el telèfon mitjançant aplicacions amb contrasenya.

La botiga d’aplicacions Google Play Store també inclou una opció específica per evitar que els reis de la casa facin compres inapropiades. Després de seleccionar la configuració des de la vora esquerra apareixerà la pestanya ‘Control parental’, que ens demanarà introduir el PIN. Després mostrarà els quatre apartats als quals pot aplicar-se restriccions: pel·lícules, televisió, música i aplicacions o jocs.

Play Store permet triar el nivell de classificació d’aquests productes, però només en el cas que apareguin com a resultats de les cerques. Si els nens compten amb un accés directe, no impedirà que les instal·lin. Finalment, podem sol·licitar una autenticació abans de comprar qualsevol producte, el que provocarà que haguem d’introduir la contrasenya abans d’adquirir-lo.

petits enginyers control parental
android petits enginyers control parental