Aprèn a programar amb Pokitto, la consola retro

27 d'agost de 2017 by in category Programació tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Aprèn a programar amb Pokitto, la consola retro

Als nens els encanta passar l’estona jugant amb consoles, com ara les Nintendo Switch i 3DS o la PS Vita. Tant és així que de vegades és difícil aconseguir que dediquin el seu temps lliure a altres activitats més didàctiques. És per això que Pokitto imita el disseny de les Game Boy, molt populars als anys noranta, amb l’objectiu de que els petits s’ho passin bé alhora que aprenen els fonaments de la programació.

Aquest aparell, creat per dissenyadors finlandesos, té una mida més reduïda que les antigues consoles portàtils i ensenya electrònica a més de com es programen els dispositius de l’Internet de les coses. Els que busquin un repte addicional poden muntar el seu propi Pokitto des de zero, ja que es pot adquirir tant muntat com sense muntar i inclou diversos jocs demostratius. El seu processador ARM Cortex-M0+ funciona a 48 MHz, i la seva pantalla TFT de 2 polzades mostrarà les creacions dels futurs enginyers a tot color.

Els dissenyadors de videojocs podran provar els seus prototips a l’ordinador abans d’exportar-los a Pokitto, ja que inclou un simulador que permet obrir els jocs per perfeccionar-los a l’ordinador. Només cal connectar-la a un ordinador o tablet mitjançant un port USB. A més, a la pàgina web dels desenvolupadors s’inclouen guies i eines online per aprendre a fer-ho.

Pokitto està disponible en quatre colors i ja es troba a la venda a la pàgina de Kickstarter de l’enginyer Daniel DeBeer a un preu d’entre 49 -el més econòmic és el kit de muntatge- i 108 dòlars. No té un sistema operatiu com Windows o Linux i està basat en un microcontrolador. Un dispositiu muntat senzill costa 54, la seva bateria ofereix 8 hores d’autonomia i compta amb una RAM de 36 kB i un emmagatzematge intern de 256 kB.

pokitto petits enginyers programació

petitsi enginyers pokitto programació