Blue Room: realitat virtual per a nens autistes

13 de març de 2017 by in category Realitat virtual tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Realitat virtual > Blue Room: realitat virtual per a nens autistes

No tots els nens són iguals i a alguns els hi costa més que a uns altres desenvolupar-se en algunes interaccions del seu dia a dia. Els qui pateixen d’autisme poden trobar estressants algunes situacions que els hi generen por o ansietat, però alguns enginyers ja s’han posat mans a l’obra per ajudar-los a superar aquests obstacles.

Blue Room és una aplicació de realitat virtual que jas’està emprant al servei nacional de salut britànic. Desenvolupada per investigadors de la Universitat de Newcastle i la companyia Third Eye Technologies, aconsegueix que vuit de cada deu nens autistes que la proven superin alguna de les seves fòbies en una mitjana de quatre sessions.

Aquesta teràpia consisteix en introduir els petits en una habitació tancada en la qual es recreen imatges del món real en 360 graus. No es requereixen ulleres ni auriculars, i els nens es poden moure per l’escena i interactuar amb els elements que hi apareixen gràcies als controls d’una tauleta electrònica o ordinador portàtil. Un psicòleg els acompanya en tot moment i els ajuda a relaxar-se, respirar i afrontar les seves pors com a qualsevol consulta convencional.

Algunes d’aquestes situacions són creuar ponts, parlar amb dependents o fer servir el transport públic. A més, el nivell d’intensitat d’aquestes sessions es pot alterar per anar adaptant-les a les necessitats dels pacients. Els nens autistes tenen dificultats per a imaginar escenes, de manera que les teràpies cognitives que normalment utilitzen els psicòlegs de vegades no són d’ajuda per a ells.

Blue Room recrea aquests moments sense cap punt de referència extern per tal de crear una experiència totalment immersiva. Els seus desenvolupadors han explicat que, de la mateixa manera que ja ajuda a nens autistes, aquesta aplicació de realitat virtual que actua com a complement a la presència del psicòleg també podria ajudar a persones amb un altre tipus de pors. 

blue room autisme

blue room autisme