Codecombat, el joc que t’ensenya a programar

2 de gener de 2018 by in category Programació tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Codecombat, el joc que t’ensenya a programar

Aprendre a programar cada cop s’assembla més a un joc que a introduir una sèrie de codis sobre una pantalla negra gràcies a eines com CodeCombat. Aquest fantàstic joc de rol en línia desenvolupat en HTML5 i CoffeeScript permet a nens i grans aprendre els fonaments de la programació de diversos llenguatges des del navegador.

CodeCombat compta amb una edició per a aules i una altra lliure en la qual el primer pas consisteix a configurar al nostre personatge i triar el llenguatge de programació que volem practicar a la Masmorra de Kithgar. La zona on transcorre el joc es mostra a l’esquerra de la pantalla, però a la dreta apareix el codi que fa que el personatge es desplaci pel tauler. A més, aquest codi té funcions de completat automàtic i ajuda pels qui encara estiguin donant els seus primers passos.

Aquesta startup educacional començar el seu camí al 2013 i, encara que els seus continguts són principalment gratuïts, compta amb una subscripció mensual que dóna accés a més jocs i lliçons. Python, JavaScript, Coffeescript, Clojure, Lua i Io es converteixen en un joc de nens disponible en diversos idiomes. També pot ser una activitat en grup ja que inclou una modalitat multijugador, ideal per a germans, amics o pares que aprofitin l’ocasió per posar-se a programar al costat dels seus fills.

El públic objectiu de CodeCombat són els estudiants de Secundària, i és que per passar de nivell i avançar pel Bosc de Backwoods, el desert de Saven o la glacera Kelvintaph cal haver superat els nivells més baixos. Els professors que no tinguin un domini de la informàtica o programació tampoc tenen de què preocupar-se si volen utilitzar el programa a classe, ja que el paquet per a Personal docent inclou indicacions per a explicar les activitats als joves sense cap problema. Mai és tard per començar a programar.

pettis enginyers codecombat programació
petits enginyers codecombat program
codecombat programació petits enginyers