Construeix el teu ordinador amb Kano

17 de juliol de 2017 by in category Programació tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Construeix el teu ordinador amb Kano

La tecnologia resulta molt atraient per als nens i, en canvi, els adults amb prou feines entenen el funcionament intern d’eines com ordinadors que fem servir dia rere dia. Comprar un ordinador perquè els petits aprenguin a programar és una bona opció, però deixar que construeixin un amb les seves pròpies mans amb Kano els aportarà més habilitats per al futur.

Kano és la creació d’uns dissenyadors que volien fer realitat el desig del seu nebot de 9 anys: construir un ordinador amb peces Lego. Té un cost de 200 dòlars y només cal treure’l de la caixa per trobar-se un puzle gegant que, muntat pas a pas, permet una infinitat de possibilitats.

Aprendre codi amb Kano converteix en una aventura qüestions com fer funcionar la pantalla de l’ordinador o fer sonar els seus altaveus. Aquest kit, pensat per a nens majors de 6 anys, inclou un manual amb el qual introduir-se al món de la programació. Es complementa amb les unitats incloses a la seva pàgina web, que s’actualitza amb reptes setmanals.

Dissenyar flors, fractals i obres d’art. Programar jocs clàssics com el Pong o l’Snake i descarregar-se milers d’aplicacions de codi obert que ajudin a millorar les seves habilitats de programació. Una placa Raspberry Pi 3 serà el cervell de l’ordinador i complirà amb les seves funcions de càlcul. Després, un teclat sense fils amb ratolí tàctil permetrà als nens escriure les seves primeres línies. Això sí, per construir un Kano i entendre el seu manual convé dominar l’anglès.

Una opció més econòmica per als qui no vulguin adquirir un altre ordinador és el nou Pixel Kit de Kano, a la venda per 80 dòlars. Aquesta placa composta per leds permet crear dibuixos amb llum, i els nens poden programar els seus colors i moviments. Fins i tot pot connectar-se a un altaveu per encendre i apagar les seves bombetes al ritme de la música. Els seus 16 milions de colors despertaran l’interès per la programació dels més petits.

kano ordinador petits enginyers