Construeix i programa el teu robot amb Algobrix

8 d'agost de 2017 by in category Programació, Robòtica tagged as , with 0 and 1
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Construeix i programa el teu robot amb Algobrix

Cada vegada sorgeixen més idees originals per ensenyar als nens les meravelles de l’enginyeria. Algunes paren especial atenció a la programació i altres s’endinsen a la robòtica, però Algobrix, l’última creació de Young Engineers, combina els dos mons per tal d’oferir una nova experiència de joc i aprenentatge.

Adreçat a nens d’entre 5 i 13 anys, Algobrix ensenya codi als petits donant-los-hi els passos per programar els moviments d’un robot. No obstant això, en comptes d’escriure línies de codi, els mini enginyers hauran de gestionar una sèrie de blocs i fer-ho de forma tangible, com si es tractés de grans puzles en tres dimensions. Aquesta manera de crear codi és accessible per a tots els nens ja que els blocs de construcció són compatibles amb LEGO. A més, els pares que no tinguin coneixements de programació no s’han de preocupar perquè no els necessiten per a que els seus fills donin els seus primers passos amb Algobrix.

Els Algobots poden programar-se perquè es moguin, encenguin els seus llums i emetin sons. Ho aconsegueix gràcies als seus sensors, que reaccionen a la llum, el tacte i la proximitat dels objectes. Qualsevol Algobot pot encendre el seu motor, les seves llums LED i posar música si el nen ho programa per a tals fins. Per a això, els blocs de funció per indicar al robot què ha de fer i fins i tot de quin color ha d’encendre les seves bombetes. Tal i com passa amb el codi real, Algobrix alertarà al programador si ha comès algun error durant el procés d’ordenar les ordres amb un llum vermell.

A més, alguns kits d’Algobrix inclouen targetes de missions o taulers per fer que la sessió de joc sigui encara més divertida. La idea, nascuda al febrer de 2016, començarà a arribar a llars de arreu del món a partir del proper mes d’abril, després d’haver aconseguit el finançament necessari al web Kickstarter.

algobrix petits enginyers
codi algobrix petits enginyers