De la Terra a la Lluna

30 de maig de 2016 by in category Programació tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > De la Terra a la Lluna

Que els nens s’iniciïn al món de la programació és avui ara més fàcil que mai. Internet és ple de jocs que uneixen diversió i educació i, que a més, són gratuïts.

Un exemple és el joc argentí TierraLuna, que ensenya a programar un videojoc a través d’una sèrie de tutorials i Pilas Engine, —un programa per crear els teus propis videojocs—. A TierraLuna, el jugador ha de pilotar una nau espacial esquivant asteroides per assolir la seva meta: la Lluna. Aquest software lliure proporciona eines per iniciar-se en l’ús de l’editor de text Geany d’una manera senzilla i pràctica.

La majoria dels jocs de naus premien l’habilitat. No obstant això, per arribar a la Lluna en una hora també és necessària la resistència. Un cop construïda la interfície, afegides la nau i detalls, un comptador de puntuació i fum que surt dels propulsors del coet, la petita nau no suportarà topar amb més d’onze o dotze asteroides, així que compte!

A més de ser una forma divertida d’aprendre programació, TierraLuna brinda als seus jugadors informació útil sobre astronomia i ecologia perquè l’astronauta conegui més del planeta del que prové i de la Lluna a la que es dirigeix. Un petit pas per al jugador, un gran pas per les seves habilitats digitals.

Programar amb TierraLuna

Programar amb TierraLuna