De princeses a enginyeres

19 de juny de 2016 by in category General tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > De princeses a enginyeres

Més enllà de nines, castells i princeses, a les nenes sempre els hi ha agradat construir, crear i comprendre com funciona la tecnologia que les envolta. El problema és que, si aquesta faceta seva no s’estimula prou, els estereotips de gènere acaben fent que aquestes petites enginyeres perdin l’interès per la ciència als 8 anys d’edat.

Per sort, durant els últims quatre anys, múltiples iniciatives estan intentant canviar aquesta situació amb jocs pensats per a ser gaudits tant per nens com per nenes. Un dels més populars és GoldieBlox, un conte infantil combinat amb blocs de construcció protagonitzat per l’heroïna Goldie. A mesura que els nens van resolent els problemes que el joc els proposa i explica, s’acosten al final de la història i construeixen la seva pròpia diversió.

Debbie Sterling, la seva creadora, volia que les nenes fossin conscients de que són capaces de ser enginyeres i que cada vegada més dones abracessin la professió. A ella mai la van motivar a estudiar enginyeria, i va decidir posar GoldieBlox en marxa després de conèixer que només el 14% d’enginyers del món són dones.

Roominate és la casa de nines amb la qual qualsevol nen podria somiar. En comptes de centrar la seva diversió a explicar històries dins de la casa, els petits poden crear mobles i construccions al seu gust. Cavallets, catapultes, ascensors… qualsevol element per completar la casa de nines mitjançant petits motors. És fins i tot possible decorar les construccions amb tires de llum led que, a l’igual que les altres peces elèctriques, poden controlar-se remotament per mitjà d’una tablet o telèfon mòbil.

Aquesta nova etapa del món de la joguina pretén fer veure a les nenes que serveixen per a alguna cosa més que ser boniques alhora que es diverteixen i demostrar que són tant o més capaces que els seus companys masculins. Enginyeres, arquitectes, doctores, astronautes… podran ser tot allò que es proposin ser.

petitas enginyeres