‘Detective Dot’ inspira als nens a programar

17 d'abril de 2017 by in category Llibres tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Llibres > ‘Detective Dot’ inspira als nens a programar

Farta de veure com tot i que existeixen cada vegada més llocs de treball enfocats al món de la programació i els entorns digitals, el nombre de noies que es dediquen a aquest sector roman estancat, l’emprenedora britànica Sophie Deen ha decidit animar-les a perseguir els seus somnis a través de un llibre. Detective Dot és una saga de llibres protagonitzada per una programadora de nou anys que treballa com a agent per l’Agència d’Intel·ligència Infantil (CIA en anglès).

El llibre està disponible en paper i en format ebook en anglès i inclou missions relacionades amb el món STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). Crear un Pla d’Emergència del Popó enfocat a les energies renovables; dissenyar, programar i muntar aparells per a la CIA o investigar Crims dels Deures són algunes de les aventures que esperen als petits. Tot això, val a dir, des de l’enfocament de la “ciència ciutadana” per tal d’ensenyar als nens a interpretar la informació al món real de forma divertida.

Hi ha qui assumeix que, ja que Detective Dot és una noia, aquests llibres són per a nenes, però la intenció de Deen és precisament la contrària. En un món en què la majoria de protagonistes de contes, llibres i pel·lícules són homes blancs, l’escriptora ha optat per “combatre el món editorial” i crear a la seva pròpia heroïna. Alguns dels seus companys són el robot volador Drone, Tumble i Shelly Belly, una adolescent multimilionària a la qual només li importen els guanys.

El repte de Deen va començar a l’estiu de 2015, i aviat el projecte va aconseguir finançament a més de 30 països a través de la plataforma web Kickstarter. Els nens poden demanar el seu propi certificat d’agent de la CIA a la seva pàgina web, cosa que segur els farà sentir molt especials. A més, per cada llibre venut Detective Dot dóna material escolar a algun col·legi perquè, si el coneixement està per a alguna cosa, és per compartir-lo.

detective dot llibre

detective dot petits enginyers 1