Draw Pen 3D, el llapis 3D que pinta a l’aire

27 de novembre de 2017 by in category Impressió 3D tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Impressió 3D > Draw Pen 3D, el llapis 3D que pinta a l’aire

Els llapis 3D són eines amb tota la versatilitat d’una impressora 3D i les comoditats d’un simple bolígraf. Fins ara era necessari protegir les superfícies en què es dibuixa amb algun tipus de foli o film de plàstic, però l’empresa espanyola Elements ha creat Draw Pen 3D, un llapis intel·ligent d’impressió esteroscòpica que promet canviar la manera en què s’utilitzen aquestes petites màquines per donar forma al plàstic.

Els filaments de Draw Pen 3D es solidifiquen de forma gairebé instantània en entrar en contacte amb l’aire, el que permet crear estructures al moment i sobre la marxa. Utilitza la tècnica d’extrusió de fusió en calent de manera senzilla i intuïtiva, està recomanat per a adults i nens majors de 8 anys i té un cost d’entre 39,90 i 49,90 euros. Això sí, es recomana que els menors no el facin servir sense supervisió.

Còmode i petit com qualsevol altre retolador, compta amb diverses opcions a l’hora de dibuixar. Draw Pen 3D de Elements permet augmentar o disminuir la velocitat dels traços. Prémer dues vegades, per contra, ajuda a retirar el filament de plàstic de manera ràpida i segura. També soluciona un altre problema dels primers bolis, ja que compta amb una modalitat ‘stand by’ que s’activa després de dos minuts sense fer-ho servir. Només cal prémer el botó de càrrega de filament per tornar a tenir-lo a punt per a dibuixar.

Aquest llapis es connecta a la xarxa elèctrica en començar a dibuixar, i els seus creadors el defineixen com una mena de “pistola de cua tèrmica” però amb filaments més durs i fins. Aquestes fibres de plàstic de colors es combinen entre si com si d’una estructura de filferros es tractés. Elements Draw Pen 3D ja es troba disponible al mercat, a temps per a les pròximes festes de Nadal.

petits enginyers elements llapis 3d
aire petits enginyers llapis 3d elements