El pingüí Purps corre gràcies a la impressió 3D

12 d'agost de 2016 by in category Impressió 3D tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Impressió 3D > El pingüí Purps corre gràcies a la impressió 3D

Les màquines d’impressió 3D no sols serveixen per a crear peces o joguines: parar atenció al nostre entorn i a les necessitats dels altres pot resultar en creacions d’allò més útils. Un exemple el trobem en com la fabricació de pròtesis de plàstic pot ajudar a millorar la qualitat de vida dels animals.

Als Estats Units, els alumnes de l’Escola Secundària Mystic de Connecticut han fet feliç al petit Purps gràcies al teu temps i dedicació. Aquest pingüí africà viu a l’Aquari Mystic, on prenen cura d’ell i altres companys seus ja que actualment aquesta espècie es troba en perill d’extinció. Aquests nois han creat una bota a mida perquè Purps pugui tornar a caminar còmodament servint-se de la impressora 3D amb la que compten a l’escola.

Aquest exemplar d’au marina procedent de Namíbia i Sud-àfrica es va lesionar la seva pota esquerra al 2011 després de lluitar amb un dels seus companys. Els responsables de l’aquari i zoòlegs marins havien construït botes a mà per Purps prèviament, però aquestes no s’adaptaven tan bé al seu cos i no permetien al pingüí moure’s amb facilitat. Els cuidadors estan encantats. Aquest animal pot tornar a córrer i jugar com sempre va haver de fer gràcies a un grup de petits enginyers amb bon cor.

L’ànec Buttercup ja va rebre la seva pota proteica, hem vist córrer al gos Derby gràcies malgrat la seva malformació, fins i tot la tucà Tieta pot menjar gràcies al seu bec 3D. Aquesta tecnologia ofereix tot un ventall de possibilitats per fer més fàcil la vida dels nostres amics peluts. El cas d’en Purps demostra que fins i tot els més joves de la casa poden donar-li’s un cop de mà sempre que utilitzin les impressores 3D sota la supervisió d’un adult.

bota pingüí impressió 3D
bota pingüí impressió 3D