El videojoc Epidays ajuda als nens amb epilèpsia

6 de novembre de 2017 by in category Videojocs tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Videojocs > El videojoc Epidays ajuda als nens amb epilèpsia

Els videojocs han demostrat ser una eina seriosa per a la difusió de coneixements, a més d’una diversió per a joves i adults. No obstant això, hi ha un col·lectiu al qual el visionat d’alguns vídeos i pel·lícules li provoca convulsions, moviments involuntaris i fins i tot pèrdues de consciència. La plataforma virtual ‘Epidays’ vol ajudar a nens i joves amb epilèpsia perquè comprenguin com desplaçar-se de forma segura dins de casa.

De vegades els futurs enginyers malalts d’epilèpsia pateixen les burles i la incomprensió dels seus companys, però són nens intel·ligents i capaços d’aconseguir qualsevol cosa que es proposin. L’empresa farmacèutica Eisai ha creat aquesta eina interactiva perquè tant els pacients com els seus amics i familiars es posin a la pell d’una persona epilèptica. Suposa una oportunitat d’or per recordar quins protocols seguir en cas de crisi, i és interessant perquè els professors facin entendre a la resta de nens del que els passa als afectats per aquest malaltia.

De moment, el joc pot provar-se en la web www.epidays-eisai.es introduint el nom d’usuari ‘epidays’ i la contrasenya hhc_eisai. Es donarà a conèixer en consultes mèdiques i entre associacions de pacients per evitar que el 50% dels adolescents que pateixen epilèpsia segueixin ocultant la seva malaltia a companys de col·legi per vergonya. És fonamental que les persones de l’entorn del malalt coneguin la seva situació per poder ajudar-lo en cas d’entrar en trànsit.

Els pares han d’evitar tant la discriminació com la sobreprotecció dels seus fills, de manera que Epidays els permetrà adquirir autonomia per a sentir-se segurs. Aquest videojoc ofereix una visió fidel de l’epilèpsia, allunyada dels estereotips, i recorda que el més urgent és apartar els objectes perillosos del voltant perquè el malalt no es faci mal, col·locar-lo en posició fetal sense retenir-lo i deixar-li cridar tot el que vulgui. Si la crisi dura més de cinc minuts convé trucar a una ambulància, però pel que fa a aquests nens valents, poden fer una vida totalment normal.