Els robots de Lego es renoven amb Lego Boost

27 de març de 2017 by in category Robòtica tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Robòtica > Els robots de Lego es renoven amb Lego Boost

Els robots de Lego són tot un clàssic de la construcció i a Petits Enginyers els hi hem tret partit en nombroses ocasions. No obstant això, els temps avancen i les joguines educatives evolucionen. Aquest 2017 Lego ha anunciat Lego Boost, una sèrie de nous kits que poden ser programats amb múltiples tasques i transformar-se en cinc robots de complexitats diferents.

Tant els grans com els més petits de la casa poden divertir-se connectant blocs Lego a dispositius programables per Bluetooth i sensors que donaran vida a les seves creacions. El bloc motoritzat anomenat Move Hub i els seus sensors que calculen el color, la inclinació i la distància ajuden a personalitzar les accions d’aquestes 843 peces que poden controlar-se a través d’una aplicació per a iPad i tauletes Android basada en el llenguatge de codificació visual Scratch.

El sistema funciona gràcies a sis piles AAA que poden alimentar creacions com ara una guitarra de colors amb la qual tocar música, el robot antropomòrfic Vernie, el gat Frankie o una nova versió del clàssic cotxe que construïm als nostres tallers. Alguns com Vernie són tan sofisticats que poden ballar, disparar petits projectils i fins i tot mantenir petits diàlegs.

El paquet tindrà un preu de 160 dòlars i estarà disponible a partir de l’agost. Segons els seus creadors, aquest projecte ha nascut amb la intenció d’educar els nens mentre es diverteixen. «Volem que entenguin com poden aplicar comportaments als seus models», ha explicat el dissenyador cap Simon Kent. De fet, l’aplicació que acompanya aquestes peces ofereix 60 activitats per ajudar-los a aconseguir-ho.

Aquest producte no és tan complex com Lego Mindstorms però farà les delícies de tot aquell qui vulgui iniciar-se al món de la robòtica. El seu entorn de programació visual ajudarà a interessar-se per la programació als reticents a les pantalles de codi, però de moment caldrà esperar a la segona meitat de 2017 per gaudir de Lego Boost.

vernie lego boost petits enginyers