Fitxar per anar segurs a l’escola

13 de novembre de 2017 by in category General tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > Fitxar per anar segurs a l’escola

Poder anar sols a l’escola cada matí en companyia d’altres companys de classe és una forma d’evitar fer servir tant el cotxe, fer exercici i començar el dia amb energia. No obstant això, les llargues distàncies i la foscor dels matins d’hivern fan que alguns pares siguin reticents a l’hora de deixar marxar sols als seus petits. El projecte ‘Camí escolar segur’ neix amb l’objectiu de tranquil·litzar a pares i nens mitjançant una app que comunica quan han arribat els fills a l’escola.

El Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) de Piñeiros, a la localitat corunyesa de Narón, ha estat el pioner a l’hora de fer “fitxar” als seus alumnes per mitjà de la tecnologia. El projecte compta amb el suport de la regidoria de ‘Seguridade ciudada’ del municipi, i fins a 180 alumnes d’entre 3 i 11 anys ja participen a la iniciativa. Els primers van anar al centre acompanyats de responsables, és clar.

Quan arriben a l’escola utilitzen la seva polsera personalitzada en un punt de control, però ‘Camí escolar segur’ també pot ser una forma de reduir l’absentisme escolar. Els nens que s’identifiquin aconsegueixen una sèrie de punts que poden bescanviar per regals a establiments del poble, una forma de premiar el seu compromís i la seva puntualitat. En aquest mateix moment, els seus pares reben un correu electrònic que els comunica que el seu fill és a l’escola i la seva hora exacta d’arribada.

A més, promoure que els petits vagin caminant a l’escola pot acabar amb problemes com les dobles fileres a la carretera i els accidents de seguretat viària que de vegades es produeixen pel voltant dels centres. Els comerciants locals ja preparen un catàleg que inclou descomptes en entrades per al cinema, roba i fins i tot viatges, de manera que aquest pla que apropa la tecnologia al camí a l’escola també pot incentivar el petit comerç. Està per veure si ‘Camí escolar segur’ s’imposa i es converteix en part de la rutina diària d’altres col·legis i regions.

fitxar anar escola petits enginyes
segurs a l'escola petits enginyers
petits enginyers segurs a l'escola fitxar