Hasbro Proto Max, el gos-robot programat per nens

6 de març de 2017 by in category Programació, Robòtica tagged as with 0 and 1
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Hasbro Proto Max, el gos-robot programat per nens

Cada vegada hi ha més alternatives per introduir els fonaments de la programació a les ments dels nens des d’edats més primerenques. Però una de les joguines didàctiques que més podria repetir-se a les cartes al tió i als Reis Mags el proper Nadal podria ser el nou gos robot d’Hasbro.

El que fa especial a aquest simpàtic gos és que, més enllà d’indicar-li a on ha d’anar o treure’l de passeig, compta amb diferents personalitats i comportaments que poden alterar-se a través de les ordres que utilitzin els nens. Hasbro Proto Max està recomanat per a nens més grans de sis anys i es controla amb una app des del telèfon mòbil.

Existeixen gossos grans, mitjans i diminuts. El mateix passa amb Hasbro Proto Max, que pot identificar-se amb un canitx juganer o amb un ca ferotge: el seu temperament, el volum de la seva veu i la seva manera d’actuar canvia en funció de la manera que es triï. A més, inclou deu punts d’activació repartits pel cos que poden fer-li comportar-se d’una manera concreta al ser manipulats.

Una de les curiositats d’aquest gos és que el seu disseny permet veure les peces del seu interior. El fabricant ha explicat que van decidir no cobrir aquesta part del robot perquè als més petits els agrada tenir accessible i comprovar el que hi ha dins. És clar que, el que més destaquen del gos, és que reacciona als estímuls i carícies com si fos de veritat.

Es pot muntar completament amb només vuit peces i està programat amb 400 sons i un centenar d’animacions oculars. Els seus ulls canvien de color, té parts mòbils i es mou gràcies a les rodes de la seva part inferior. Sortirà a la venda durant el 2017 a un preu de 120 dòlars, encara que pel moment es desconeix a quins països començarà a comercialitzar-se.

gos-robot hasbro proto max 1
gos-robot hasbro proto max 2