Osmo permet als nens programar amb blocs i l’iPad

31 de juliol de 2017 by in category Programació tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Osmo permet als nens programar amb blocs i l’iPad

En aquest món cada vegada més tecnològic, ens agrada que els nens aprenguin programació però no volem que passin el dia davant de les pantalles. Aquesta és la raó per la qual Apple ha desenvolupat Osmo, un accessori que permet als més petits combinar l’iPad amb jocs més pràctics com els blocs o la pintura.

Els seus jocs Coding Awbie i Coding Jam utilitzen aquestes peces físiques per simplificar el procés d’aprendre a programar. Només cal situar-les enfront de l’iPad per començar a crear seqüències bàsiques i interactuar amb els jocs. Tot i així, encara que el fabricant ho recomana per a nens d’entre 5 i 12 anys, els que millor ho passaran són els joves de fins a 9 anys d’edat. Un reflector vermell col·locat a l’iPad permet seguir amb la càmera les accions que els nens realitzen amb els blocs.

A Coding Awbie, els futurs enginyers han d’ajudar a Awbie, un personatge juganer al que li encanten les maduixes, a avançar pel bosc a través d’ordres. Coding Jam, la seva nova expansió, combina l’ús de les habilitats de programació amb l’interès per la música. L’objectiu del joc és organitzar blocs de codificació en patrons i seqüències per crear cançons, el que permet comprendre millor la lògica de la programació i la composició musical. Aquests accessoris es poden comprar a Amazon per diferents preus que oscil·len entre els 50 i els 80 dòlars.

Tangram fomenta la percepció espacial, Words ensenya ortografia i habilitats per al pensament crític, Newton promou habilitats creatives per a la resolució de problemes, Masterpiece ensenya a dibuixar, Numbers ajuda amb les sumes, les restes i les multiplicacions i Pizza Co ensenya matemàtiques, diners, fraccions i l’ús de la comunicació no verbal. Tot un ventall de coneixements d’allò més útils per al futur que converteixen iPad en un aliat educacional.