Kubo uneix l’ortografia i la programació

30 de gener de 2017 by in category General, Robòtica tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > Kubo uneix l’ortografia i la programació

Als últims temps han proliferat nombroses joguines robòtiques que ajuden als nens a assimilar els fonaments de la programació. Tot i que no escriguin codi de veritat, entendre el mecanisme d’aquests llenguatges i combinar ordres per tal d’aconseguir resultats pot esdevenir molt útil per al seu futur i desenvolupament.

Kubo, un robot tan petit que amb prou feines arriba a la mida d’una llauna de refresc, és capaç de fer que els nens assoleixin aquesta fita. És recomanable per a nens majors de tres anys, utilitza el llenguatge de programació TagTile i compta amb dues rodes que li permeten desplaçar-se fàcilment per terra o altres superficies, com ara una taula.

TagTile inclou una sèrie de peces de trencaclosques que encaixen entre si i són necessàries per donar-li ordres a Kubo. Si després d’encadenar diverses d’elles aquest simpàtic robot els passa per sobre, més endavant serà capaç de memoritzar la comanda sense necessitar aquestes caselles.

Però com pot llegir Kubo el que està escrit en aquestes fitxes? Molt bona pregunta! Ho fa a través de la tecnologia d’identificació per radiofreqüència (RFID), la qual podem trobar, per exemple, a les targetes de crèdit o passis d’autobús. Cada peça té un adhesiu RFID incorporat i Kubo utilitza el seu lector per a descodificar la información enmagatzemada. Aquesta tecnologia senzilla però a la vegada potent permet que els nens adquireixin nocions bàsiques de programació sense haver d’estar enganxats a una pantalla d’ordinador.

El projecte encara es troba en fase de desenvolupament però s’espera que en un futur surtin a la venda packs d’expansió que ajudin als nens a lletrejar, sumar i restar. Per exemple, si connectem diverses peces que formen la paraula I.N.G.I.N.Y.E.R., Kubo s’aturaria a la primera lletra tal d’alertar al nen que hi ha un error que s’ha de corregir.

De moment Kubo està disponible a la plataforma de crowdfunding IndieGoGo i els seus primers exemplars es troben en procés de fabricació. Els seus creadors esperen llançar-lo al mercat aquesta primavera.

kuborobot