Kumiita, el robot que ensenya els infants a programar abans de parlar

1 de maig de 2017 by in category Programació, Robòtica tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Kumiita, el robot que ensenya els infants a programar abans de parlar

Les joguines que ajuden als nens a interessar-se per la tecnologia i a iniciar-se al món de la programació són cada vegada més comuns, però la veritat és que les opcions per als infants encara no estan tan esteses. És per això que la companyia japonesa Icon ha creat Kumiita, una joguina educacional que ensenya els fonaments de la programació a nens de fins a 3 anys mitjançant un conjunt de peces i un petit androide.

Aquest petit i simpàtic robot blanc obeeix les instruccions que se li indiquen a través d’un sistema de fitxes de colors en tons pastís que es col·loquen a terra formant un circuit. El funcionament és tan senzill que els nens no triguen a aprendre la mecànica i provar amb noves combinacions pel seu compte. Kumiita tot just pesa 250 grams, és capaç d’emetre sons i les seves bandes de llums LED canvien de color durant les sessions de joc.

Si el circuit establert pel nen és correcte, Kumiita completarà els moviments que li indica l’infant, però si hi ha algun error, l’autòmat emetrà un avís perquè el petit sàpiga que ha de corregir algun dels quaranta passos que inclou el kit bàsic. Les cartes inclouen una sortida i la seva corresponent carta de meta, diverses fitxes de moviment, color, so, animals, música i instruments com ara són el piano, el xilòfon, la trompeta, l’acordió i el timbal). L’androide les detecta gràcies a un escàner de reconeixement de patrons situat a la part inferior que li permet interpretar un seguit de punts impresos en les fitxes d’ordres.

Tot i que en aquests moments Kumiita busca finançament al portal de crowdfunding Kickstarter per iniciar la seva producció aquest mateix estiu, aquest modern joc de peces espera portar la programació a les llars de tot el món aquest Nadal.

kumiita petis engiyers infants
kumiita infants petits enginyers