Les màquines són més senzilles del que semblen amb Simple Machines

11 de desembre de 2017 by in category Indústria tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Indústria > Les màquines són més senzilles del que semblen amb Simple Machines

Els nens comencen a estudiar els fonaments de la tecnologia a l’educació primària, però els més curiosos fan milers de preguntes sobre el funcionament dels aparells que els envolten des de molt abans. Comprendre els mecanismes que fan funcionar els ascensors, els volants dels cotxes, els sistemes de politges o les palanques és vital per ser capaç d’inventar nous artefactes en un futur, de manera que el Museu de Ciència i Indústria de Chicago ha creat el joc de navegador ‘Simple Machines‘.

Un petit robot anomenat Twitch és el protagonista d’aquesta aventura a la qual el jugador ha de ajudar-lo a acabar el seu treball de nit al museu creant algunes senzilles màquines. Aquest videojoc permet ensenyar als nens nocions bàsiques de física, i és que Twitch adquireix diferents capacitats físiques a través de diferents objectes. El jugador ha de inserir plans inclinats, palanques i rodes, i el robot recol·lectarà peces electròniques per tal de construir noves màquines al llarg dels escenaris.

‘Simple Machines’ pot ser utilitzat per nens de diferents edats però encaixa millor amb els estudiants de primària. Aquest joc ‘point and click’ incorpora senzilles explicacions sobre cada lliçó per evitar que es quedin bloquejats i anar una mica més enllà del propi exercici. A Petits Engiyers l’esperit d’aquest joc ens ha recordat a un títol més propi de la nostra època, és a dir, els anys noranta.

Tristament, ja es troba descatalogat a algunes botigues, però amb ‘Com funcionen les coses’, protagonitzat per un mamut dissenyat per l’il·lustrador i escriptor anglès David Macaulay vam aprendre quins principis científics fan possible el funcionament de les màquines. Aquest videojoc estava disponible en català i castellà i estava recomanat per a nens d’entre 9 i 14 anys, comptava amb un control de progressos i recollia les biografies dels inventors més importants de la història. Hi ha idees i jocs que mai deixaran de ser útils eines d’aprenentatge.

petits enginyers màquines simple machines
simple machines màquines petits enginyers
máquines petits enginyers simple machines