Les tablets ens fan millors a classe

23 d'octubre de 2017 by in category General tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > Les tablets ens fan millors a classe

Aconseguir que els nens facin un ús adequat de la tecnologia pot semblar un repte difícil, però cada vegada més estudis científics avalen els beneficis que Internet i els nous dispositius tenen a la seva educació. Una nova experiència duta a terme a 32 escoles de tota Espanya durant el curs 2016/2017 ha conclòs que les competències i habilitats lingüístiques milloren a l’incloure les tauletes electròniques com a eina de treball a classe.

L’accés a la xarxa garanteix un accés a la informació a qualsevol lloc i en qualsevol moment tant dins com fora de l’aula. La doctora Mar Camacho va investigar la seva influència en el desenvolupament dels infants en el marc de l’estudi “Tabletes en Educació. Cap a un aprenentatge basat en competències” impulsat per Samsung Electronics. L’empresa, que apropa la tecnologia a les aules en col·laboració amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, va usar una mostra de 850 alumnes d’entre 10 i 12 anys d’edat i 350 professors per extreure les seves conclusions.

La comunicació lingüística, les competències digitals i l’aprenentatge autònom són les tres àrees que més van millorar durant l’experiment. Les habilitats digitals van millorar en un 19% al llarg del curs gràcies a que els nens van realitzar recerques per tal de trobar una solució alternativa als seus problemes. A més, gravar les seves pròpies exposicions orals per poder visionar-les després els va ajudar a millorar la seva comunicació lingüística en un 11%. Aquesta pràctica per millorar la locució era costosa i complicada en els temps del VHS, però ara és tan senzilla de dur a terme com prémer un botó al telèfon mòbil. L’aprenentatge autònom o “aprendre a aprendre” va millorar en un 12% segons els professors.

L’ús d’aplicacions per a la producció de textos els permet donar pas a la seva imaginació i potenciar la seva creativitat. Una altra de les opcions que ofereix la tecnologia és la possibilitat de fer nous exercicis en grup, fins i tot entre alumnes de diferents centres i localitats, per coordinar-se a través de missatgeria i correus electrònics o mitjançant plataformes com Google Drive. També és útil per a alumnes d’una mateixa classe que estan preparant un projecte junts.

tablets millors classe petits enginyers
samsung smart school tablets petits e
tablets a classe samsung petits enginyers