Què t’inventaràs amb Makey Makey?

15 de gener de 2018 by in category Electrònica tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Electrònica > Què t’inventaràs amb Makey Makey?

Si hi ha alguna cosa en què els nens tenen avantatge és la seva gran imaginació, però els nens dels anys noranta mai haguéssim imaginat poder convertir qualsevol objecte del nostre entorn en una tecla únicament amb l’ajuda d‘unes pinces de cocodril. Eric Rosenbaum i Jay Silver, estudiants de doctorat a l’Institut Tecnològic de Massachusetts, ho han aconseguit gràcies a la placa Makey Makey. Només cal connectar-la a un ordinador a través d’un cable USB per començar a fer màgia amb les pinces.

Cap idea és prou absurda per Makey Makey. Buidar el fruiter i seleccionar diversos plàtans per tal de crear un teclat de piano amb ells, controlar a Pacman en un videojoc a través d’un dibuix o fabricar un teclat d’ordinador amb les lletres de la sopa són opcions factibles gràcies a aquesta petita placa. Makey Makey no requereix eines específiques ni amplis coneixements de programació, el que fa possible que tots els nens posin a prova la seva imaginació.

Però com funciona Makey Makey? Tocar l’element connectat amb la pinça de cocodril condueix un senyal com a entrada de l’ordinador. El PC interpreta el senyal com si es tractés d’un teclat o ratolí o un altra acció prèviament configurada, el que permet que aquests elements aliens a la informàtica funcionin amb tota mena de programes i pàgines.

Makey Makey Classic és una eina útil per a artistes, educadors, dissenyadors, inventors i, per descomptat, nens amb un esperit maker. Es pot comprar en línia i val 49,95 euros mentre que Makey Makey Go, la seva versió reduïda, costa 19,95 dòlars. Tots dos funcionen amb materials que puguin conduir l’electricitat. Alguns dels que ja s’han emprat en aquests experiments són el grafit dels llapis, pintura, llimones i fins i tot ketchup. Les monedes, la coberteria de plata i la majoria d’aliments també funcionen. Què t’inventaràs amb Makey Makey?

petits enginyers makey makey
makey makey petits enginyers
petits enginyers makey makey