Micro:Bit, un petit ordinador per a un gran futur

8 de gener de 2018 by in category Programació tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Micro:Bit, un petit ordinador per a un gran futur

Cada vegada hi ha més eines sofisticades i divertides per a que els nens donin els seus primers passos al món de la programació. Petits xips com Micro: bit són capaços de posar en marxa desenes d’invents que estimulen la seva intel·ligència i els empenyen a seguir millorant. Dissenyat per la BBC per a nens d’edats superiors a 11 anys, Micro:bit els ajudarà a comprendre millor el món de les màquines alhora que millora la seva capacitat per resoldre problemes.

Aquest petit ordinador londinenc té un preu base de 12,99 lliures (14,63 euros). Per algunes lliures més inclou un cable USB i un pack de bateries, i la seva pantalla LED de 25 píxels permet configurar el xip per donar-li instruccions per a nous invents. Els seus sensors i entrades serveixen per afegir-li més elements electrònics. D’aquesta manera, els nens poden comprendre quins components necessiten, com funciona un microprocessador i com preparar el cablejat.

El codi que fa funcionar Micro:bit s’escriu amb l’editor gràfic MakeCode. És gratuït i es pot utilitzar des d’un navegador web, el que el fa més accessible als principiants. Mostra de forma senzilla com connectar els components, cosa que pot fer-se utilitzant pinces de cocodril. Això els permet estar preparats per entendre l’electrònica i escriure codi abans d’enfrontar-se a un soldador de forma segura.

Cascos, altaveus, brunzidors… són altres de les opcions per connectar a Micro:bit. La seva mida petita el fa apte per a formar part de peces de roba amb components electrònics, combinar-ho amb peces artesanals o LEGO o fins i tot dissenys impresos en 3D. A més, aquest petit xip s’adapta al creixement del nen i els seus coneixements de programació. Poden programar en JavaScript o Python abans d’atrevir-se amb C i C++, i si ho volen fer més complex, poden afegir l’ús del Bluetooth i fins i tot d’una ràdio. Aquesta petita eina és ideal perquè els futurs inventors crein els seus primers projectes com comptadors de passos personalitzat.

petits enginyers micro bit programació
bbc micro bit petits enginyers programació