Octopus, un petit rellotge intel·ligent

3 de juliol de 2016 by in category General tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > Octopus, un petit rellotge intel·ligent

En aquests temps en què l’excés de pantalles i informació que hi ha al nostre voltant a vegades ens distreu, neixen noves eines que ens ajuden a recuperar la concentració. Aviat un alegre rellotge colorit ajudarà els pares a recordar els seus deures als seus fills perquè vagin assumint responsabilitats a poc a poc.

Octopus de Joy ha estat dissenyat pensant en aquests nens menors de vuit anys d’edat que encara no entenen com funciona el temps i estan en procés d’aprendre a llegir l’hora. Aquest rellotge té la intenció de motivar els petits perquè adquireixin hàbits saludables com raspallar-se les dents o fer els treballs de l’escola i que ho facin en un horari fix.

Un cop realitzada la tasca Octopus notificarà als pares en el seu propi telèfon mòbil, des del qual poden poden configurar aquestes rutines. Aquest rellotge pot fins i tot semblar-se a un joc posant en marxa un sistema de recompenses virtuals que atorgui medalles als nens quan compleixin amb el que els seus pares els han demanat per fer-lo més divertit.

Els nens majors de 8 anys també poden treure-li partit, i és que el rellotge creix amb els petits des de la seva canell. S’adapta a l’edat del seu amo gràcies als seus tres modes de funcionament. El primer mostra un dibuix relacionat amb l’activitat que el nen ha de fer en la pantalla perquè aquest associï l’hora al que ha de fer. A mesura que el nen creixi, aprendrà a utilitzar el rellotge digital sense dibuixos i, finalment, l’analògic.

Aquest projecte, que ja ha trobat finançament en Kickstarter, estarà disponible a partir de març i és una tecnologia que també pot ajudar els nens a perdre la por a la foscor. A més de venir equipat amb un cable per a la seva càrrega que és possible complementar amb una simpàtica bombeta amb forma de fantasma que recarrega el rellotge.

rellotge Octopus
rellotge Octopus
rellotge Octopus