Orboot, un globus terraqüi per conèixer el món

3 d'abril de 2017 by in category Realitat augmentada tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Realitat augmentada > Orboot, un globus terraqüi per conèixer el món

La realitat virtual i la realitat augmentada són cada vegada més assequibles i es troben més a prop de casa nostra. Amb el pas del temps es van integrant fins i tot en eines educatives que poden ajudar a ensenyar als nens de tot el món conceptes com ara poden ser la seguretat viària o la geografia.

Els globus terraqüis sempre han tingut un component molt hipnòtic: no és difícil passar hores donant-los voltes i imaginant viatges i aventures en altres continents. Però ara, la start-up nord-americana PlayShifu, creadora d’una sèrie de jocs de realitat augmentada, ha decidit utilitzar-la en combinació amb aquesta representació de la Terra per portar-la a la vida. El seu globus sembla corrent a simple vista, però a l’enfocar els països amb una aplicació per a mòbils i tauletes les característiques culturals i geogràfiques d’aquests indrets es despleguen davant els nostres ulls.

Aquest projecte orientat als nens ha superat amb escreix la seva necessitat de finançament a Kickstarter i inclou informació sobre plats típics, monuments, invents, fenòmens naturals, cultura, política, climes i animals. També compta amb històries en format d’àudio, però de moment només estan disponibles en anglès.

L’aplicació també permet utilitzar el globus com un mapa polític per quan els més petits de la casa hagin d’aprendre pels seus primers exàmens de geografia. Actualment els seus desenvolupadors estan creant més contingut, però es preveu que després de passar per una sèrie de proves al maig comenci a arribar a les llars a l’agost.

Un globus complet costa 55 dòlars, l’opció més econòmica 29 i la més exclusiva arriba als 2.000. Aquest últim únicament pot aconseguir-se a través de Kickstarter, està retroil·luminat i permet que les famílies ho personalitzin amb fotografies dels seus viatges i contingut gravat en 360º. Aquests globus terraqüis particulars es començaran a comercialitzar a l’octubre.

orboot geografia petits enginyers 1
orboot geografia petits enginyers 2