Petits Enginyers participa en la seva tercera First Lego League

23 de gener de 2017 by in category Robòtica tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Robòtica > Petits Enginyers participa en la seva tercera First Lego League

Per tercer any consecutiu, Petits Enginyers participarà a la First Lego League (FLL) celebrada a les comarques de Tarragona i el Baix Camp. En aquesta sisena edició l’esdeveniment es traslladarà a la capital del Tarragonès, però com és habitual, la final tindrà lloc un dissabte al matí. El proper 4 de febrer és un moment molt esperat després de tres mesos de dur treball a les aules.

Els alumnes de les Escola internacional i el col·legi Elisabeth de Salou, el Vidal i Barraquer a Cambrils, Vedruna i Sagrat Cor a Tarragona i La Salle i La Vitxeta de Reus participen de la mà del nostre equip després d’esforçar-nos braç a braç a les aules. Competirem amb els robots que hem dissenyat a classe, però aquest projecte va més enllà de la tecnologia i la informàtica i ajuda als nens a progressar en el desenvolupament d’altres matèries.

Defensar el seu propi projecte científic i gestionar el seu equip de treball són processos d’aprenentatge que els ajudaran a la feina o la universitat. Gestionar les derrotes i celebrar les victòries amb esportivitat són altres valors que convé adquirir en edats primerenques.

Un altre dels punts que millora aquesta experiència és el de la creativitat. First Lego League és una fundació americana que vol incentivar les vocacions científiques per mitjà d’aquest torneig, al qual es fan servir exclusivament robots de la marca Lego. Consten d’aparells cada vegada més sofisticats, ja que poden millorar-se amb complements com ara sensors de color, que cada vegada permeten treure’n més partit i fer-los més estimulants. Cada any, la FLL té una temàtica i, per a 2017, els participants han de buscar inspiració en el món animal.

Als nostres tallers participen alumnes des de cinquè de primària fins a quart d’educació secundària, i es dóna la casualitat que la majoria de participants són petites enginyeres. En un futur no molt llunyà això podria ser traduït en un augment en el nombre de dones que exerceixen carreres tècniques.

petitsenginyersFLL
petitsenginyersFLL