Snow, el robot que combat l’assetjament escolar

12 de març de 2018 by in category General, Robòtica tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > Snow, el robot que combat l’assetjament escolar

La tecnologia avança a un ritme trepidant i els robots ja poden ajudar fins i tot en qüestions tan delicades com aturar l’assetjament escolar a les aules, que tant de mal fa als nens. KIO-AI, una signatura madrilenya de la incubadora d’empreses ESIC, ha creat el robot Snow, capaç de guanyar-se la confiança dels petits que ho estan passant malament per detectar aquest tipus de comportaments a les escoles.

Snow tot just fa un metre i està dissenyat per parlar amb nens d’entre 8 i 16 anys. El seu rostre rodó i amable promet prevenir possibles abusos, i és que fins a 6.000 escolars l’han provat ja a Espanya i Perú i els casos d’assetjament han baixat en un 40% a les escoles que han utilitzat aquest androide. La tasca de Snow és fonamental perquè, a aquestes edats, alguns nens no saben que estan patint assetjament escolar, però el robot els ensenya a identificar aquests comportaments i a demanar ajuda.

Snow ha estat presentat aquest mateix mes al Simposi Internacional d’Innovació Aplicada que l’ESIC Business & Marketing School va organitzar a València. Els seus creadors ja van treballar fa anys al projecte Watsomapp, que utilitza la intel·ligència artificial per tal de detectar els diferents perfils presents dins dels grups en els quals es donen casos d’assetjament. Aquest programa aconsegueix la informació a través del joc. Els nens seleccionen als seus companys i expliquen el que opinen d’ells, el que permet fer arribar alertes al col·legi perquè el centre prengui les decisions pertinents.

Gràcies a la intel·ligència artificial, Snow pregunta als nens què veuen a l’escola. Però què té Snow que els petits no puguin trobar en una persona? “El robot no els provoca cap sensació de judici, només els escolta i, com se senten a gust, al final revelen com se senten”, explica Gustavo Beltrán, director general d’KIO-AI.

petits enginyers snow assetjament escolar