Un llibre infantil per entendre la tecnologia

6 de febrer de 2017 by in category Llibres tagged as , with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Llibres > Un llibre infantil per entendre la tecnologia

L’internet de les coses pot resultar un concepte difícil d’entendre tant per a grans com per a petits. Als últims temps, cada vegada més llars compten amb elements domòtics, s’han investigat nous usos per als sensors i cada vegada utilitzem més gadgets durant el nostre dia a dia, de manera que cada vegada és més important explicar el seu funcionament de forma correcta als nens.

Aquest és l’objectiu que l’enginyera de programació Lisa Seacat DeLuca vol assolir mitjançant el seu segon llibre infantil. The Internet of Mysterious Things‘ (L’internet de les coses misterioses) combina les bondats del clàssic llibre il·lustrat i adaptat per a nens amb un toc de tecnologia que el fa únic i diferent a qualsevol conte vist abans.

A la història, algunes criatures estranyes expliquen el funcionament d’eines que utilitzem al nostre dia a dia. Com funciona una app que posa en marxa la música de l’ordinador? La calefacció que s’anticipa a la nostra arribada per rebre’ns a casa amb una temperatura agradable… l’activa un home invisible?

Aquestes seran algunes de les respostes que els nens més petits trobaran dins del llibre, però aquells que no estiguin satisfets amb aquestes idees improbables també disposaran de més informació gràcies a les etiquetes Near Field Contact (NFC) incloses a les seves pàgines. N’hi ha prou amb utilitzar el telèfon mòbil per tal de buscar més informació sobre cada tecnologia a Internet, de manera que el llibre s’adapta a l’edat dels nens i la profunditat que els pares vulguin donar a la seva explicació.

D’aquesta manera, l’smartphone passa de ser un element a evitar pels pares a ser el seu aliat quan es tracta de l’educació dels seus fills. La pròpia Seacat ha confessat que els seus esforços per deixar el mòbil a un costat quan està amb els seus petits van ser la seva font d’inspiració per a aquesta història que busca finançament a Kickstarter.

theinternetofmysteriousthings

internetdelescoses