Un nen fabrica una impressora Braille amb Legos

19 de desembre de 2016 by in category General tagged as , with 1 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > Un nen fabrica una impressora Braille amb Legos

De vegades n’hi ha prou amb una mica d’inspiració perquè els petits assoleixin èxits enormes. Això va ser el que li va passar a Shubhan Banerjee als 12 anys d’edat. Després de veure a un grup de voluntaris recaptar fons per ajudar a les persones invidents, aquest jove va treballar en crear la seva pròpia impressora de llenguatge Braille amb peces de lego, programari lliure i paper de calculadora.

Banerjee va fundar Braigo Labs Inc després de que la seva curiositat li portés a informar-se sobre els mètodes de lectura utilitzats pels cecs a internet. Li va semblar que el cost de les impressores Braille era massa elevat -les més barates costen al voltant de 2.000 euros-, cosa que el va animar a construir una de baix cost amb els materials que tenia per casa i presentar-la al concurs de ciències de l’escola. Va estalviar part de la seva setmanada durant mesos per a aconseguir els components que li faltaven i ara és el fundador d’una empresa presidida per la seva mare.

Amb l’objectiu d’animar a altres joves a desenvolupar els seus propis projectes, Banerjee va compartir l’elaboració de la seva impressora Lego a través de vídeos de YouTube, tot seguint la filosofia Do It Yourself ( “Fes-ho tu mateix”). A més d’elaborar set maquetes alimentades per tres motors, va aprendre un llenguatge de programació per a fer-les funcionar prenent troços de codi de la xarxa. Va portar l’ús del programari lliure fins al final, ja que un cop acabada va publicar el codi i les instruccions per a fabricar una Braigo a internet.

Admirats per la seva gran capacitat d’iniciativa, el gegant Intel va finançar el projecte de Banerjee amb 20 milions de dòlars com Emprenedoria de l’Any 2014. Un assoliment d’allò més sorprenent per a un nen corrent de tan sols 12 anys: tal com va publicar el Financial Times quan Banerjee va saltar a la fama, són els joves com ell els que marquen la diferència.

braigo-impressora