Un nen inventa ‘Oasis’ contra la calor letal als cotxes

3 de juliol de 2017 by in category General tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > Un nen inventa ‘Oasis’ contra la calor letal als cotxes

No hi ha estiu en què no s’hagi de lamentar la mort d’algun nadó o mascota que ha quedat oblidat a l’interior d’un cotxe. Una actitud irresponsable que segueix sense prendre’s seriosament: els seients poden arribar a temperatures de fins 50º graus amb facilitat, i superar la temperatura corporal de 42º és letal per a l’ésser humà. És per això que Bishop Curry, un petit enginyer de Texas, ha inventat Oasis, un aparell que prevé aquest tipus d’accidents.

Quan aquest nen de 10 anys va saber que el nadó dels seus veïns, de tot just sis mesos d’edat, havia mort a l’interior del seu cotxe, va decidir que havia de fer alguna cosa. Curry, que està a cinquè de primària, ha ideat un dispositiu que controla la temperatura de l’interior del vehicle. Quan supera un nivell d’alerta, l’aparell emet aire fred de forma suau mentre ho comunica als pares i a les autoritats mitjançant una antena. Tot això per evitar que els seus ocupants morin com a conseqüència d’un cop de calor.

El pare d’en Curry treballa com a enginyer a la companyia automobilística Toyota, per la qual cosa Bishop coneix les conseqüències de deixar els nens o les mascotes tancats a un cotxe. No obstant això, va decidir crear Oasis a partir d’un motlle d’argila perquè entén que l’atrafegat ritme de vida pot provocar alguna que altra badada i està compromès amb salvar vides.

De moment, Oasis està es troba en desenvolupament i busca finançament per a la seva fabricació i distribució, però aquest no és el primer invent del jove Curry. El noi ja havia creat catapultes casolanes i desenvolupat formes de fondre la neu de les carreteres sense recórrer a la sal. Ja ha superat els 20.000 dòlars que buscava per obtenir la patent d’Oasis i poder fabricar-ho a GoFundMe, així que el dispositiu de Curry podria començar a salvar vides aviat.

oasis calor cotxes petits enginyers
oasis calor petits enginyers cotxes