Robo Wunderkind, el robot modular per a tots

4 de setembre de 2017 by in category Programació, Robòtica tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Programació > Robo Wunderkind, el robot modular per a tots

Aprendre els fonaments de la programació sense renunciar a gaudir de les joguines modulars és possible. Així ho ha demostrat Robo Wunderkind, el set didàctic que, a través de les seves catorze móduls aconsegueix despertar l’interès dels nens majors de cinc anys. Les sevas peces Lego parcialment compatibles semblen normals i corrents, però al seu interior amaguen components electrònics que els permeten interactuar entre si.

Wunderkind vol dir ‘nen prodigi’ en alemany, i els colors dels mòduls permetran distingir la seva utilitat a aquestes futures promeses. Alguns actuen com servos i motors, altres són sensors de moviment, càmeres o micròfons, i les seves diferents combinacions poden aconseguir que els robots sortegin obstacles, facin sonar música i sons pregravats, siguin capaços de detectar la presència de persones, resoldre puzles o interactuar amb fonts de llum. Fins i tot compta amb un sensor meteorològic.

D’aquesta manera, els nens podran fer servir Wunderkind per tal de crear la seva pròpia llanterna, un rellotge despertador, fer que el robot vinculi certes accions al nivell de llum i que actuï segons el seu propi pronòstic del temps. La joguina proporciona dades com la humitat, la temperatura i la pressió atmosfèrica. Altres idees són jugar a quedar-se quiet quan el robot atura la música i evitar que et detecti amb el seu sensor, fer-li seguir les línies del terra o utilitzar-lo com un guardià d’habitació que fotografiï a qui gosi accedir al seu interior.

Programar Robo Wunderkind és tan fàcil com arrossegar i deixar anar els blocs que controlen els mòduls. Aquest pas pot completar-se mitjançant una aplicació per a iPad, tauletes Android i telèfons mòbils. Una altra de les opcions per donar instruccions al robot és utilitzar el llenguatge bàsic Scratch, creat pel MIT per als més petits. Aquesta innovadora joguina ja pot encarregar-se en kits -principant, avançat i professional- a un preu que oscil·la entre els 199 i 699 dòlars i començarà a arribar a les cases durant primer trimestre de 2018.

petits enginyers robo wunderkind

robo wunderkind petits enginyers