YouTube Kids: vídeos per als més petits

17 de juliol de 2016 by in category General tagged as with 1 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > General > YouTube Kids: vídeos per als més petits

Internet és ple de coneixement, informació valuosa i gatets que ens fan riure, però també pot ser fosc i albergar horrors. Els nens cada vegada triguen menys a treure’ns el telèfon intel•ligent de les mans i quedar exposats a qualsevol contingut que sigui a la xarxa. Per això, la plataforma de Google ha volgut posar les coses una mica més fàcils als pares amb YouTube Kids.

Aquesta aplicació per a mòbil gratuïta limita l’accés als vídeos de la pàgina de manera que els adults puguin escollir quins són els que es mostraran als petits. Res més obrir-la, i per si se l’ha descarregat un nen, el programa l’anima a demanar-li ajuda a un adult. Aquest introduirà un codi PIN i podrà accedir a les opcions de configuració.

Dins d’aquesta experiència personalitzada es pot seleccionar entre diferents grups d’edat: preescolars, escolars o totes les edats. D’aquesta manera, l’algoritme de YouTube seleccionarà les gravacions més acords als gustos del nen. Aquests continguts s’ordenaran a més en les categories ‘Programes’, ‘Música’, ‘Aprendre’ i ‘Explorar’ per poder trobar-los fàcilment.

A diferència de la pàgina original, YouTube Kids no permet que es publiquin comentaris en ella ni valorar els vídeos, però els pares i mares poden notificar si algun dels vídeos els hi ha semblat inapropiat perquè es revisi i sigui retirat. El programari també possibilita activar o desactivar les cerques per si els menors tenen males idees.

Si finalment conquereix a tots els membres de la casa i roman instal•lada al mòbil, no hi ha de què preocupar-se: a ningú se li quedarà la cara quadrada d’estar tot el dia mirant a la pantalla. Un senzill temporitzador de fins a 120 minuts que ve integrat a l’app per a controlar el seu temps d’ús tancarà l’aplicació automàticament.

YouTube Kids
YouTube Kids