ZooKazam, un zoològic en realitat augmentada

29 de gener de 2018 by in category Apps, Realitat augmentada tagged as with 0 and 0
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Apps > ZooKazam, un zoològic en realitat augmentada

La tecnologia no deixa d’avançar i la realitat augmentada de les pel·lícules ja es troba a l’abast de les nostres mans. Només cal tenir un telèfon mòbil per poder reflectir objectes tridimensionals en el nostre entorn, i els nens ho tenen més fàcil que mai per fer-ho gràcies a aplicacions com ZooKazam. Aquesta app educativa permet aprendre més sobre el regne animal i gaudir d’imatges de girafes, rinoceronts i zebres que emergeixen d’una peça de paper.

Aquest programa gratuït està disponible per a iOS i Android i funciona de manera similar a les aplicacions de realitat virtual, només que en comptes d’unes ulleres de plàstic o cartró necessitarem imprimir prèviament una plantilla per gaudir d’aquests bells mamífers. Aquests documents estan disponibles al portal web www.ZooKazam.com. Els petits podran veure com es mouen o reaccionen a fenòmens meteorològics com la pluja o la neu sense necessitat d’anar al zoològic, ja que ZooKazam inclou opcions per canviar el clima a la presentació.

Els filtres i els botons per compartir a les xarxes socials són cada vegada més populars, i la app no ​​oblida aquestes característiques. Això sí, és una eina educativa interessant perquè també inclou dades sobre molts animals. La seva grandària, la seva dieta, el seu pes, la seva alçada, la seva esperança de vida i el seu hàbitat estan reunits en fitxes dins la pròpia aplicació, el que permet als nens conèixer millor les característiques de cavalls, lloros o óssos polars.

La seva nova versió inclou altres 16 animals i les categories d’amfibis i criatures marines. Això sí, cal pagar 0,99 dòlars per tenir accés a totes les espècies. A més de conèixer més sobre els animals, els nens hauran de enfocar bé amb la càmera de la seva tauleta per veure’ls, de manera que treballaran la seva coordinació i les seves habilitats amb les fotos i el vídeo. El botó ‘i’ permet escoltar informació sobre l’animal en anglès pel que ZooKazam pot convertir un telèfon mòbil en un autèntic safari.

petits enginyers zookazam realitat augmentada