Zowi BQ de Clan, més que una joguina connectada

10 de juliol de 2017 by in category Robòtica tagged as with 0 and 1
Home > El Blog dels Petits Enginyers > Robòtica > Zowi BQ de Clan, més que una joguina connectada

Cada vegada hi ha més robots al mercat per estimular les habilitats dels petits enginyers, però alguns com Zowi, el robot del canal de televisió Clan, aposten per seguir innovant cada dia. Aquesta joguina és un ecosistema educatiu amb un recorregut didàctic que l’any passat va ser triada la Millor Joguina Connectada de 2016 pel jurat expert de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines.

La seva missió és ensenyar als nens que la tecnologia és transparent, propera i divertida, per la qual cosa el seu disseny físic, el seu codi i la seva aplicació estan disponibles per a qualsevol que vulgui provar a modificar-les. Zowi BQ ja sap fer coses en sortir de la caixa, però els seus amos poden ensenyar-li a caminar, ballar, evitar obstacles, emetre sons i gesticular amb la boca.

Les seves funcions es controlen a través dels botons de la part posterior. Els motors de les seves potes, els sensors d’ultrasò que té als ulls i el micròfon amb el que escolta el que passa al seu voltant donen a Zowi una perspectiva que li permet moure’s amb seguretat pel món. Controlar-lo és tan senzill com connectar-se via Bluetooth mitjançant la ZowiApp.

Aquesta aplicació inclou jocs i activitats i, a mesura que es juga amb Zowi, aquest permet desbloquejar noves funcions com ara salts, minijocs, coreografies… i moltes més possibilitats. A més, la placa reprogramable de Zowi permet utilitzar Bitbloq, una eina de programació per blocs, per ensenyar-li a fer coses noves. Desmuntar a Zowi permet observar com és per dins i afegir-li nous sensors compatibles amb Bitbloq.

Aquest robot permet combinar la diversió amb altres creacions, ja siguin dibuixos de paper o carcasses elaborades amb impressores 3D que canviïn el seu aspecte. Zowi pot transformar-se en un tigre, un doctor, un senyor amb bigoti… i serveix per fer carreres, usar-lo com d’intèrpret en una de les teves pròximes pel·lícules, o qualsevol altra cosa que et vingui a la imaginació!

zowi bq clan petits enginyers robot
bq clan zowi petits enginyers